NOVOSTI
Sporazum o suradnji sa SPV Sarajevo i SPV Zagreb
01. i 01.12.2013
Prvi vikend tečaja za planinarske vodiče na Promini.
09. i 10.11.2013
Program aktivnosti SPV Split u 2014.
04.11.2013
Zbor vodiča na Platku
25. i 26.10.2013
Ispiti za planinarske vodiče na Kozjaku
29. i 30.06.2013
Predstojeći ispiti u Vodičkoj službi HPS-a
06.05.2013

Sporazum o suradnji sa SPV Sarajevo i SPV Zagreb

 

 

sar3

Predstavnici stanica planinarskih vodiča Splita i Sarajeva potpisali su prošlog vikenda na

Trebeviću sporazum o suradnji koji predviđa unaprijeđenje vodičke djelatnosti i razvoj volonterstva u planinarstvu, suradnju u osposobljavanju kadrova prema međunarodnim standardima te provođenje projekata od zajedničkog interesa.

 

 

 

sar4Sporazum podrazumijeva i suradnju kroz zajedničke nastupe, razmjenu iskustava, praksi i usklađivanje vodičkih standarda, kao i suradnju pri iniciranju, kandidiranju i provođenju aktivnosti podržanih od EU fondova.

Predviđeni su i zajednički interesi i suradnja na projektu “Via Dinarica” te zajednički nastup i koordinacija djelovanja prema ostalim faktorima vezanim za vodičku djelatnost u planinarstvu BiH i Hrvatske kao i ostalim državama.

Sporazum je, u ime Stanice planinarskih vodiča Split, potpisao pročelnik Denis Vranješ, koji je izrazio i želju da taj sporazum doprinese osnaživanju vodičke djelatnost uopće, koristeći i obostrana iskustva za opću dobrobit planinarstva.

 

 

sar5“Spremni smo staviti na raspolaganje sve naše resurse i dugogodišnja iskustva naših planinarskih vodiča”, kazao je Vranješ.

Pročelnik Stanice planinarskih vodiča Sarajevo Davor Ciganković naglasio je, prilikom potpisivanja Sporazuma, da je “Stanica planinarskih vodiča Sarajevo mlada stanica s vrlo bogatim iskustvima naših vodiča“.

“Ovim sporazumom želimo doprinijeti vodičkoj djelatnosti u BiH te pojačati prekograničnu suradnju u planinarstvu uopće”, kazao je Ciganković.

 

 

sar1

 

 

Prije potpisivanja Sporazuma, predstavnici Splita i Sarajeva realizirali su zajedničku vodičku turu na planini Bjelašnica (Babin dol – Opservatorija 2.067 m n/v) i razmjenjivana su praktična iskustva iz domena vodičke djelatnosti.

 

 

 

sar2Stanica planinarskih vodiča Sarajevo nastavlja redovne aktivnosti i već sredinom mjeseca u goste im dolaze članovi Stanice planinarskih vodiča Zagreb, s kojom je također planirano potpisivanje ovog sporazuma između triju stanica planinarskih vodiča.

SAVJETI
Dobro je planinarsku opremu prilagodi vremenskoj prognozi
Prije odlaska u planinu dobro je obavijestiti prijatelje ili rodbinu o smijeru kretanja i planiranom vremenu povratka
U planinu obavezno ponesite mobitel (po mogućnosti i dodatnu bateriju)